Een mooie gebitprothese is een verzorgde prothese!
in samenwerking met

MEER INFO

Hoe onderhoud ik mijn gebits- prothese

Schoonmaken van het kunstgebit dagelijks

Reinig uw gebit en spoel uw mond zorgvuldig na iedere maaltijd. Gebruik een speciale protheseborstel met water en afwasmiddel of vloeibaar prothese reiniger om etensresten te verwijderen. Gebruik géén tandpasta, dit schuurt! Hierdoor is de kans groot dat er plaque op het kunstgebit blijft zitten. Een goed gereinigde prothese voelt glad aan. Om te voorkomen dat uw kunstgebit stuk valt in de wasbak tijdens het reinigen kunt u uw wasbak deels vullen met water en het kunstgebit daarboven schoonmaken. Het reinigen boven een dubbelgevouwen handdoek op de wasbak is ook een goede manier om schade te voorkomen.

Tip: U kunt ‘Corega fresh cleanse of ecosysm’ gebruiken voor het reinigen van uw kunstgebit, dit middel heeft een bacteriedodende werking. Eeen uurtje in de natuurazijn lost tandsteen op. Spoel en [zachte] borstel het kunstgebit goed af alvorens u het weer in de mond doet.

Let op: Leg uw kunstgebit nooit in heet water (warmer dan 50 graden celcius) en gebruik uitsluitend reinigingsmiddelen

Het tandvlees

Wanneer u het tandvlees niet goed poetst kan dit een ontsteking in uw mond veroorzaken. U kunt dit voorkomen door uw tandvlees minstens 1 keer per dag te masseren met een zachte tandenborstel met tandpasta. Hierbij gaat u als volgt te werk, poets met de zachte tandenborstel voorzichtig uw kaken en de overgang van de kaak naar de wangen. Maak vervolgens ook uw gehemelte schoon.

Slapen met of zonder kunstgebit

Het advies is om uw prothese s’avonds uit te doen voordat u gaat slapen.