Informatie gebitsprothese
in samenwerking met

MEER INFO

Een nieuwe gebitsprothese wij adviseren en informeren u!

Wanneer bent u toe aan een nieuwe gebitsprothese?

De levensduur van een gebitsprothese varieert van 4 tot max. 8 jaar. Een gebitsprothese ouder dan 8 jaar bent u echt aan een nieuwe gebitsprothese toe. Bij spontane breuk of scheur zal de gebitsprothese opgevuld moeten worden.

Veel mensen zeggen “Het zit nog prima!”, men heeft niet in de gaten van de geleidelijke achteruitgang: in hygiënisch, esthetisch, materiaal moeheid, technisch opzicht.

 

Vrijblijvend consult voor een kunstgebit

Denkt u na over een (nieuw) kunstgebit, maar bent u er niet zeker van dat dit de enige en beste oplossing is? U kunt een vrijblijvend intakegesprek aanvragen, waarin een van onze professionals u graag uitlegt wat de mogelijkheden en te verwachten resultaten zijn. We gaan graag met u aan de slag om een behandelplan op te stellen, of bespreken de verschillende mogelijkheden zodat u daar een keuze uit kunt maken. Het gaat altijd om een vrijblijvend intakegesprek, waarmee we de drempel om contact op te nemen graag zo laag mogelijk maken; een kunstgebit is daardoor voor iedereen beschikbaar en bereikbaar.

volledige prothese

 

Tanden trekken meteen een kunstgebit

Onmiddellijk nadat uw tanden zijn getrokken, wordt er een nood prothese geplaatst. Na 6 a 9 weken wordt de immidiaat prothese opgevuld [rebasing]. De wondjes zijn over 3 a 6 maanden genezen, er wordt dan een definitief kunstgebit gemaakt.

TIP

Doe de gebitsprothese s’nachts uit. Het inhouden van de prothese kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, waardoor het bot van de kaken kunnen gaan slinken. Ook een niet goed passend gebit kan het bot van de kaken doen slinken. Laat zeker ieder jaar of zeker om de 2 jaar uw gebitsprothese controleren en aanpassen.