Nieuwspagina
in samenwerking met

MEER INFO

Nieuws

vergoeding kunstgebit 2018

Wat is de vergoeding voor een kunstgebit in 2018?

Er is een zeer ruime vergoeding voor kunstgebitten in 2018. Een kunstgebit of gebitsprothese vervangt een deel van het gebit of het gehele oorspronkelijke gebit. Vanuit de basis zorgverzekering ontvangt u eens in de 5 jaar vergoeding voor een nieuw kunstgebit. Er word dan vanuit de basisverzekering een minimale vergoeding gegeven van 75%. De vergoeding is in 2018 ongeveer hetzelfde als in 2017.

Het opvullen van een loszittend kunstgebit noemen ze ook wel rebasen. Dit is niks anders als het goed passend maken van een kunstgebit. Dit word net als een kunstgebit reparatie voor 90% vergoed. Dit geld voor alle soorten kunstgebitten dus ook klikgebitten (kunstgebitten op implantaten).

Moeten er tanden getrokken worden voor het maken van een nieuw kunstgebit dan word dit niet vergoed door de zorgverzekering. Als je de overige kosten (25%) en het trekken van tanden ook vergoed wilt krijgen door de zorgverzekering dan moet je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Veel zorgverzekeringen hebben een aanvullende polis voor ruimere dekking. Vaak word dan alles volledig vergoed door de ziektekosten verzekering. Een volledig kunstgebit kost rond de €1250,- . Zo weet u dus ook of het interessant is om een aanvullend pakket af te sluiten.

geplaatst 10 januari 2018